Овај јединствени простор наше школе састоји се од неколико целина сврсисходно повезаних. Налази се на два нивоа на простору од 205 квадрата и има две читаонице. Фонд је подељен на ученички и наставнички, смештен је по УДК систему и у слободном је приступу. Фонд библиотеке садржи 14069 књиге (10778 наслова). Поред литературе на српском језику, у библиотеци се налази и литература на француском, енглеском, италијанском и руском језику.
Аутоматизована база података библиотеке је створена уз подршку Програма за библиотечко пословање Библиотеке града Београда 1998. године. Сви подаци из ове базе су 2006. године конвертовани и прилагођени Програму за библиотечко пословање „ИБГ“ који библиотека и данас користи.
Паралелно са ревизијом урађеном крајем 2017. године реализован је и Пројекат „Баркодирање библиотечко-информационе грађе“ којим се убрзава процес издавања и враћања књига, јер се након скенирања бар кода, за пар секунди улази у електронску базу, а убразаће се и процес наредних ревизија библиотечко-информационе грађе и извора.

Библиотеку води Мирјана Шошкић, библиотекар-информатичар.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.