Конкурс: Постаните WWF едукатор/ка на тему климатских промена

Уобичајен

Како би подржала и унапредила образовање деце и младих у Србији на тему климатских промена WWF у Србији организује обуку за едукаторе/ке на ову тему, у склопу пројекта „Да нам клима штима“ који подржава Шведска влада.

Утицај климатских промена је једно од горућих питања у данашњем друштву. Оно што је сигурно је да ће будуће генерације осетити још интензивније последице климатских промена. Због тога је важно да оне буду спремне да на прави начин реагују на овај проблем. У томе главну улогу игра образовање. Деца и млади треба да знају шта су то климатске промене, како човек и његове активности утичу на њих, али и на који начин се могу ублажити њихове последице сада и у будућности. Свака област људског деловања је на неки начин угрожена различитим утицајима климатских промена.

О обуци:
Циљ обуке да је да обучи све заинтересоване учеснике/це о техникама и методама рада са ученицима/ма на тему климатских промена. Обука се састоји из два дела, биће одржана преко интернета на енглеском језику. Први део ће бити одржан од 21. до 22. октобра 2020. године, а други део ће бити одржан у децембру 2020. године (детаљније информације о датумима одржавања ће бити послате накнадно).

Први део обуке ће се односити на начине рада са децом, док други део обрађује саму тему климатских промена, првенствено путем онлајн курсева о прилагођавању на климатске промене. Сви материјали за индивидуални рад током тренинга ће бити послати учесницима курирском службом пре почетка самог тренинга. Обавезно је знање енглеског језика.

У другој фази, стручни тим ће одабрати најуспешније полазнике/це (на основу претходно дефинисаних критеријума) који ће, уз финансијску надокнаду и пуну подршку WWF тима и консултаната, организовати интернет обуке за наставнике/це. Циљ је да обуке обухвате што већи број наставника/ца на целој територији Србије. Основ за њихов даљи рад са децом ће бити интерактивни курс о прилагођавању на климатске промене који је припремила WWF US, а који је преведен на српски језик уз подршку Шведске владе у оквиру пројекта „Да нам клима штима“ који спроводи WWS у Србији. Поред овог курса, учесници и наставници ће моћи да користе и додатне материјале за рад са децом које ће добити током обуке (материјал је на српском језику).

Ко може да се пријави?
Добродошли су сви заинтересовани који имају искуства у раду са наставницима и децом и који се кроз свој рад баве образовањем. Пре свега желимо да подстакнемо невладине организације и иницијативе чији је фокус рад са децом и младима, али и оне који су део формалног образовања, а који желе да унапреде свој рад и укључе важну тему климатских промена у своје активности. Желимо да подстакнемо све наведене циљне групе да се пријаве и уколико не знају превише о овој теми, јер смо ми ту да вас упутимо.

На који начин се можете пријавити:
Потребно је да пошаљете свој CV и кратко мотивационо писмо у ком ћете објаснити шта вас је подстакло да се пријавите и на који начин желите да допринесете нашем циљу.

Ваше пријаве можете послати на мејл: serbia@wwfadria.org са назнаком: Пријава за конкурс – Да нам клима штима – Обука за едукаторе. Рок за пријаву је 14.10.2020. године.

Хвала вам на интересовању, радујемо се будућем заједничком раду!

Извор: WWF

Затворено за коментаре.