12. дечји ликовни конкурс „Зграда која сија и мом граду прија“

Уобичајен

Почео је дванаести ДЕЧИЈИ ЛИКОВНИ КОНКУРС под називом „Зграда која сија и мом граду прија“.

Конкурс је отворен од петка, 25. октобра 2019. године, а у конкурсу учествују сви радови који стигну на адресу ЈП „Градско стамбено“ Београд до понедељка, 25. новембра 2019. године, до 15:00 часова.

Право чешћа имају сви ученици четвртог разреда основних школа са следећих десет београдских општина на којима ЈП „ Градско стамбено“ пружа своје услуге: Стари град, Палилула, Савски венац, Звездара, Врачар, Вождовац, Чукарица, Нови Београд, Земун и Раковица.

Тема конкурса: „Зграда која сија и мом граду прија“

Желимо да подстакнемо ученике да нам са свог становишта дочарају лепоту београдских зграда, чији изглед у великој мери зависи од самих станара. Подизање свести малишана о значају ове теме, доприноси бољем и лепшем изгледу Београда у будућности.

Формат: Радове треба израдити на папиру димензија 40 x 29 центиметра (блок бр. 5)

Дозвољене технике: бојице, фломастери, темпера, акварел, гваш и пастел или комбинацијом поменутих техника.

Начин пријављивања: Слање радова на конкурс врши се директно на писарницу нашег предузећа. Радови се достављају у коверти са назнаком ЗА ДЕЧИЈИ ЛИКОВНИ КОНКУРС „Зграда која сија и мом граду прија“, ЈП „ГРАДСКО СТАМБЕНО“ Београд, Данијелова 33, 11000 Београд.

На полеђини сваког рада обавезно навести следеће податке:
1. име и презиме аутора,
2. назив школе, разред и одељење,
3. име и презиме једног родитеља или учитеља/ице и контакт телефон.

Напомена: Радови без тражених података не могу учествовати у конкурсу.

За сваки предати рад, писарница ће издати јединствени број под којим је заведена предаја.

Радови се могу предати и у школи, уколико иста организује групну предају радова на писарницу нашег предузећа.

Ограничења: Један аутор на конкурс може послати највише један рад.

Одабир победника: Од свих благовремено пристиглих радова, комисија ће направити селекцију од 50 најбољих. Ови радови ће бити изложени на интернет ФБ (FACEBOOK) страни ЈП „Градско стамбено“, на којој ће посетиоцима бити омогућено електронско гласање. Са једног ФБ профила, гласање ће бити могуће само једном. Један лајк=један глас!

Уколико се утврди било какво нерегуларно добијање гласова, рад који је на тај начин стекао подршку, биће дисфалификован. Гласање траје од 29. новембра од 12 часова, до понедељка 09. децембра 2019. године до 12 часова.

Дванест најбољих радова биће презентовани на ФБ страници предузећа 09. децембра 2019. године, после 16 часова.

Они ће бити публиковани у форми календара ЈП „Градско стамбено“ Београд за 2020. годину, а аутори ће, поред предвиђених награда, добити и неколико примерака календара одмах по завршетку штампе.

Прво тројепласираних чекају вредне техничке и уметничке награде!

Школа која пошаље највећи број радова, биће награђена за свој ангажман – добиће на поклон белу магнетну таблу формата 180 пута 120 cm, као и пратећи сет маркера и опреме за одржавање исте, такође и велики уметнички сет од 111 делова за ликовни кабинет.

Одељење победника добија на поклон биоскопске карте за заједнички одлазак на биоскопску пројекцију узрасно одговарајућег филма.

Јавно предузеће „Градско стамбено“ Београд, као посебну групу учесника, ове године позива на учешће ученике сликарских школа у Београду, узраста од 9 до 10 година.

Из ове категорије бираће се 25 радова за такмичарски део конкурса. Они ће такође бити изложени на овој ФБ страни, на којој ће посетиоцима бити омогућено електронско гласање, према наведеним условима и у задатим временским оквирима.

Од поменутих 25, бираће се један победнички рад, који ће бити публикован на првој страни календара нашег предузећа за следећу годину.

Победник из ове категорије такође ће бити награђен вредним техничким и уметничким наградама.

Проглашење победника и изложба радова: Свечана додела награда и отварање изложбе награђених радова одржаће се у жутом салону Скупштине града Београда средином децембра. Свакако, о свим детаљима доделе ће сви бити директно и благовремено обавештени. Догађају ће присуствовати сви аутори радова чији радови красе календар за 2020 годину уз пратиоце (родитеље, старатеље), представници ЈП „Градско стамбено“ Београд, као и новинари београдских медија. Скуп ће отворити представници нашег предузећа, потом следи додела награда, а затим ће уследити званично отварање изложбе уз пригодан коктел. Изложбу чине тринест награђених радова.

Напомена: Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, а без накнаде ауторима.

Затворено за коментаре.