Представљање „Данице за младе“ школског забавника за 2019. годину

Уобичајен

Међународни дан књиге за децу се обележава од 1967. године на дан када је рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник, без чијих бајки се не може замислити одрастање деце широм света а уведен је у циљу промоције дечје књижевности и читања како би се скренула пажња јавности на потребе најмлађих читалаца.

Једанаесто годиште Данице за младе, школског забавника за 2019. годину, део календара Даница Вукове задужбине посвећен стваралаштву за децу и стваралаштву деце аутора и једини часопис који представља савремене дечје писце са најновијим остварењима, представљено је у уторак, 2. априла 2019. године, симболично на Међународни дан књиге за децу, у библиотеци школе ученицима 5/1 и 5/3 који су дошли у пратњи својих наставница, Мирјане Михајловић и Данијеле Никић.

Даницу за младе је ученицима представила госпођа Љиљана Симић, уредница Вуковог читалишта. Говорила је о значају овог школског забавника, о личности Данице за младе за 2019. годину, песнику Бранку Стевановићу, о Ваљевској гимназији која је Школа огледало и узор и Ђаку-песнику године Данице за младе, прошлогодишњем ученику генерације наше школе, а сада ученику Математичке гимназије, Луки Баровићу. Лука нам је затим говорио стихове три своје песме које су објављене у Даници за младе, Хвала мами роди и тетки природи, Мило за драго и Опроштај.

Младој публици представили су се и књижевници Славка Петковић Грујичић и Рајко Лукач који су читали своје приче и песме и уживали у надмудривању са ђацима. Затим су ученици 5/1 и 5/3 у завршници дружења, прочитали неколико песама из овогодишње Данице за младе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Задужбина, Лист Вукове задужбине, септембар 2019, година XXXII, број 107

Затворено за коментаре.