Представљање књиге „Пријатељи из саване“ Николете Новак

Уобичајен

Ученици одељења 1/5 и 2/3 су у четвртак, 22. новембра 2018. године посетили Дом Вукове задужбине и присуствовали представљању књиге „Пријатељи из саване“ Николете Новак.
Николета Новак је по образовању ветеринар. Вешто уклапа посао ветеринара и писца, па је до сада за ИК „Пчелица” објавила: илустровани приручник „Упознајмо кућне љубимце”, романе „Тако ми је причао Будимир” и „Теса, мала балерина”, едиције сликовница „Један дан са животињама”, „Приче из шуме”, „Пријатељи из саване”, „Кад су мали велики”.
Пријатељи из саване“ су збирка илустрованих едукативних прича у којима су животиње ликови алегоричних ситуација о људским манама карактеристичним за период детињства и одрастања. Од мајмуна ће деца учити о себичности, од жирафе како бити реалан, а не са главом у облацима, од ноја о стидљивости, од зебре ће научити да није лепо љутити се, од лавића ће учити о мани тврдоглавости, а слонче ће нам показати да нема разлога плашити се.
Књигу је мајсторски илустровао Алекса Јовановић и тако јој дао високу ликовну вредност. Књигу је наградило Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС) за најбоље обликовану дечију књигу на 63. Међународном београдском сајму књига.
Дела за децу Николете Новак доступна су широм света на различитим језицима, а „Пријатеље из саване“ могу се читати на кинеском, турском и бугарском језику.
Промоцији је присуствовала и уредница Издавачке куће „Пчелица“ из Чачка, издавач књиге, госпођа Бојана Јовановић која је ученицима на крају дружења поделила поклоне (распоред часова и блок за белешке), а петоро најбржих и најсналажљивијих ученика су успели да освоје и поклон књигу јер су тачно одговорили на квиз питања која им је Николета поставила.
Прваци и другаци су данас уживали у Дому Вукове задужбине захваљујући пре свега гостопримству и дружењу које им је приредила госпођа Љиљана Симић, уредница Вуковог читалишта. Захваљујемо јој што нас је позвала!
Ученици су Дом Вукове задужбине посетили у пратњи одељењских старешина 1/5 и 2/3 и школског библиотекара.
Представљању књиге „Пријатељи из саване“ присуствовали су и новинари „Политике“ који ће о овом сусрету објавити на страницама намењеним најмлађима, у „Политици за децу“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Чланак у Политици – Политика за децу, 29.11.2018.

Чланак у Листу Вукове задужбине, број 106, децембар 2018.

 

 

 

Затворено за коментаре.