Радионица „Мали чувари наслеђа“ у Библиотеци „Борислав Пекић“

Уобичајен

Ученици одељења 3/1 су у петак, 19.10.2018. године учествовали у радионици „Мали чувари наслеђа“ о чувању и руковању књигама која је организована у Библиотеци „Борислав Пекић“. Едукаторке Људмила Ђукић и Ивана Здравковић су им показале како да сачувају књиге које су наследили за своје млађе сестре и браћу, како се листа књига, како се узима књига са полице…  Затим су учествовали у радионици израде насловне стране за књигу и свако од њих се у школу вратио са по једном лично израђеном корицом за своју прву књигу и свешћу и потреби да се наслеђе чува као лично или заједничко.
На самом почетку дружења у библиотеци, ученици 3/1 су имали прилику и да се упознају са другарима из Школе за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“ из Београда и виде како изгледа „знаковни језик“ који означава визуелни начин споразумевања глувих особа, посебно уговореним, односно стандардизованим знацима руку и прстију, са или без мимике, са сопственом граматиком и синтаксом, помоћу кога се преносе мисли, представе, намере и појмови.
Радионице „Мали чувари наслеђа“ су финансијски подржане од стране Секретаријата за културу града Београда и удружења грађана „Опус Шауца“.
Ученике је у Библиотеку „Борислав Пекић“ водила библиотекарка Мирјана Шошкић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Затворено за коментаре.