Глобални Дизајнатон – Живот на земљи

Уобичајен

У суботу, 3. новембра, од 10 до 17 сати, у просторијама Imapct Hub-a  (Македонска 21) деца узраста од 9 до 16 година, помоћу нових технологија, дизајнираће креативна еколошка решења на тему „Живот на Земљи“, која представља петнаести по реду међу циљевима одрживог развоја Уједињених Нација.

„Глобални Дечји дизајн маратон – Дизајнатон“ (Global Children’s Designathon) истовремено се дешава у 30 земаља, а ове године ће се први пут одржати и у Београду. Међу 1000 малишана из читавог света, овог пута наћи ће се и педесеторо деце из Србије.

Пријаве за први Дизајнатон ће бити отворене од данас па све до 25. октобра, а родитељи деце која желе да учествују у овом јединственом догађају потребно је да попуне упитник који могу пронаћи на овом линку https://bit.ly/2P0U1JL

Designathon Works Ⓡ је едукативни програм из Холандије који подстиче развој предузетничких вештина деце узраста од 7 до 18 година с циљем креирања иновативних еколошких решења структурираних око УН глобалних циљева одрживог развоја помоћу нових технологија.

На овом такмичењу, деца ће радити у малим тимовима и своја решења креирати помоћу електро-компоненти, програмирања и различитих креативних материјала, а са њима ће радити едукатори из области екологије и одрживог развоја, нових технологија и дизајна.

По завршетку Дизајнатона, деца ће своја решења имати прилику да представе пред стручним жиријем који чине особе из света образовања, одрживог развоја, друштвеног предузетништва, приватног, ИТ сектора и медија, након чега ће бити награђена три најбоља еко решења.

Донатор догађаја је Аддико банка, а реализује се у сарадњи са партнерима из различитих области.

Организатор овог догађаја је Кид Хуб. Више о нама погледајте овде www.designathon.rs

Извор: Designathon Works Serbia

Затворено за коментаре.