Конкурс за ученике основних школа: „ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ ПРЕСС 2018“

Уобичајен

Удружење грађана “Зелено питање” и дечији еколошки часопис “Чувари равнице” уз подршку Министарства културе и информисања и Управе за културу града Новог Сада организују четврти, годишњи конкурс “Школски зелени пресс 2018.”.

Како се каже у позиву за учешће у конкурсу, Циљ „Школског зеленог пресс-а“ је да се ученици укључе у препознавање добрих и лоших примера заштите животне средине у школи, око школе, у свом месту становања, у околини места становања, али и њихова презентација путем текста и фотографија. Конкурс је отворен до 30. октобра и на њему могу учествовати школе са територије целе Србије, те, стога, организатори конкурса позивају директоре основних школа, учитељице, учитеље, наставнице и наставнике да се са својим ученицима укључе у конкурс и пошаљу чланке и фотографије.

Што се техничких детаља тиче, у програму „Школски зелени пресс“ се награђују најбољи чланак (до 250 речи), фотографија и фото прича (до 12 фотографија) у четири старосне категорије ученика (1-2 разред, 3-4 разред, 5-6 разред, 7-8 разред). Радови могу битни групни (три члана) и појединачни – што треба навести у пријави.

Детаљне информације о припреми радова могу се прочитати у часопису „Чувари равнице“, (на интернет страници www.cuvariravnice.org.rs) или упитом на мејл  skolskizelenipress@gmail.com
Пријатељи конкурса су дечија еколошка емисија „Питам се, питам се“ (РТВ ВОЈВОДИНА) и интернет радио за децу “Керефеке” http://www.kerefeke.org.rs/

Извор: Web info

Затворено за коментаре.