Позив на учешће у изазову Ода радости

Уобичајен

Пласидо Доминго, славни оперски певач, позива вас на учешће у изазову названом Ода радости (#Ode2Joy): снимите видео, направите фотографију или цртеж у коме ћете показати шта је за вас радост и поставите га на социјалне мреже 9. маја уз хештаг #Ode2Joy. Могу да учествују сви који желе, а посебно се позивају млади и школе.
Видео изазов #Ode2Joy део је активности којима се широм Европе прославља Европска година културне баштине 2018 (European Year of Cultural Heritage 2018). Бројним манифестацијама и активностима скренуће се пажња на непроцењиво вредну културну баштину Старог континента, Европе.
Прикључимо се и ми, покажимо да и Србија има богату културно-уметничку традицију, и покажимо млади српски Европљани знају шта је радост!
Дан Европе обележава се 9. маја у знак сећања на говор Роберта Шумана, некадашњег француског министра спољних послова када је представио данас прихваћену визију јединствене Европе.

Видео можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=Ngf9H0iiHKw

Превод позива:
„Ја сам Пласидо Доминго, председник удружења „Europa Nostra”, гласа Године европске културне баштине. Година 2018. проглашена је Годином европске културне баштине. Како бисмо прославили ову важну годину, „Europa Nostra” и ја вас позивамо да се укључите у наш изазов „Ода радости”. Нека вас истоимена Бетовенова композиција инспирише. Као што знате, ова чувена нумера постала је симбол Европе, њена химна.
Можете извести оригиналну композицију или створити сопствену верзију „Оде радости”. Учините то на месту које за вас има посебну културну вредност, била то нека мала црквена капела или чувено позориште, башта у вашем селу или музеј у граду у ком живите.
Снимите своју интерпретацију „Оде радости” и поделите је на друштвеним мрежама 9. маја, када се обележава Дан Европе.
Ако нисте вешти у певању или свирању, плешите, глумите, рецитујте, направите неку лепу фотографију, стрип или цртеж. Створите сопствену „Оду радости”, Оду Европи.
Надамо се да ће свако дати свој допринос овом пројекту. Учествоваћу и ја, наравно, и зато рачунам на вас да ћете учинити то исто.
Хвала!“

Радујмо се заједно 9. маја!

Срдачан поздрав,

Сандра Бакић Топаловић
Издавачка кућа Одисеја

Затворено за коментаре.