Резултати трећег литерарног конкурса “Лепо је волети “

Уобичајен

Инспирисани делом и животом Мирослава Антића Дечји културни центар Београд расписао је Tрећи литерарни конкурс „Лепо је волети“. Тема овог конкурса била је љубав. Обухваћене су све дечје љубави: према породици, човековој околини, љубимцима, играчкама и наравно – први немири искрене ђачке љубави.
Песме је оцењивао стручни жири на чијем је челу био наш истакнути дечји писац Слободан Станишић.
Међу награђенима у категорији пети и шести разред је и наша Јелена Голубовић 5/2 која је освојила 3. место, а литерарна секција ментора Мирјане Нишевић је добила групну диплому! Честитамо!
У среду, 14. марта, на дан када је рођен Мирослав Антић у Малој сали ДКЦБ-а су додељене дипломе основцима који су победели на Трећем литерарном конкурсу „Лепо је волети“.
На конкурс  је стигло 1000 песама  из Србије, Македоније , Републике Српске и из Немачке . Највише је стигло песама из Беогрда али и из других места у Србији:  Куршумлије, Бора, Шида, Књажевца, Лесковца, Мрчајеваца, Грабовца, Крушевца,Лучица, Сомбора, Седлара, Владичиног Хана, Костолца, Крагујевца, Прокупља, Лајковца, Дубраве, Ниша, Руме, Осечине,  Кикинде, Змајева, Рипња, Ужица, Вршца, Костолца, Мерошина, Грабовца…
Председник жирија Слободан Станишић је ђацима уручио дипломе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Лепо је волети

Не знам шта ми је…
осећам се чудно
када ти видим и
сва се постидим.

Никад веровао не бих
да бих волела да моје
срце припада теби.

Зашто баш теби, не знам ни сама,
можда лек за то зна мама?
Мама ми каже да то није болест
која треба да се лечи,
и да је љубав
осећање које не може
да се спречи.

Јелена Голубовић 5/2

Извор и фотографије: Дечји културни центар

Затворено за коментаре.