Међународни дан матерњег језика – 21. фебруар и дружење са песником Радиславом Јовићем

Уобичајен

Међународни дан матерњег језика се обележава сваке године 21. фебруара широм света. Овај дан успостављен је 1999. године од стране УНЕСКО-а и обележава се редовно од 2000. године. Основни циљ је да се подигне свест о значају матерњег језика као и промовисање језичке културе и вишејезичности.

Овај важан дан су данас у библиотеци школе обележила одељења 4/1, 4/3, 4/5, 3/1 и 2/1 у пратњи својих учитеља и учитељица (Биљана Вукомановић, Ремзија Бајрами, Нина Радић, Соња Чукић и Олга Митровић)  дружећи се са песником за децу и одрасле Радиславом Јовићем чије су неке песме компоноване, а неке превођене на енглески и македонски језик.

Наш гост нам је представио песме из збирке „Чаробни осмех“ и свима нама су његове веселе и духовите песмице заиста измамиле чаробне осмехе, срдачне аплаузе и испуниле срца срећом. Талентовани ученици су показали своје умеће рецитовањем стихова по свом избору, постављали питања песнику и пуни утисака се вратили у своје учионице.

И заиста је истина ово што је Добрица Ерић рекао о нашем госту : ”Мало је данас песника који тако озбиљно, добродушно и родитељски брижно пишу песме за децу и „неодрасле одрасле“ као Радислав Јовић“.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Затворено за коментаре.