Програмирање Лего робота – друга српска мисија на Марс

Уобичајен

Ако имате 10-14 година, занима вас наука и програмирање, маштате о томе да једног дана посетите Марс – имате шансе да учествујете у пројекту ДСМНМ, који је дизајниран да вас на што интересантнији начин упозна са наведеном планетом, али и са роботима које шаљемо да је истражују.
„Током 12 радионица радићемо са ЛЕГО роботима, учити како се они програмирају и користе њихови мотори и сензори за извршење различитих задатака. Користићемо и наочаре за виртуелну стварност уз помоћ којих ћемо истраживати услове за живот на Марсу, а можда чак и попричати са људима који управо сада истражују ову планету“, најављује Ален Пиљак, оснивач EduLab удружења и модератор радионице.
Да бисте учествовали у овом бесплатном програму потребно је да напишете шта вас инспирише да посетите Марс и пошаљете на beograd@americancorners.rs. Не шкртарите на дужини есеја, будите јасни, прецизни и директни, али немојте ни да буде дужи од једне А4 стране. Рок за слање пријава је недеља, 21. јануар до поноћи. Непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.
Такође, потребно је да редовно похађате радионице, јер ћете имати тестове који су услов за наставак обуке, баш као прави кандидати за астронаута.
Поседовање мобилног телефона који има жироскопски сензор је пожељно. Ако ваш уређај то не поседује, потребно је да ту појединост наведете у пријави, како бисмо се потрудили да обезбедимо помоћни телефон који ћете користити током обуке.
Радионице ће се одржавати суботом у период од 11.00 до 12.30 часова, а почетак је планиран за суботу, 27. јануар.
Пројекат је замишљен као наставак Прве српске мисије на Марс, одржане у Дечијем одељењу Библиотеке града Београда и у Америчком кутку. Актуелни пројекат је подржала Амбасада САД у Београду.
Овим програмом Амерички кутак у Београду започиње обележавање петнаестогодишњице свог постојања и рада.

Извор: Američki kutak Beograd – American Corner Belgrade

Затворено за коментаре.