Фестивал шоњавка – Журка Дуго путовање

Уобичајен

Фестивал шоњавка настао је по најпопуларнијем дечјем серијалу књига Дневник шоњавка (Дерета).
У недељу, 28. маја од 11 до 14 часова очекујте незаборавно дружење у Marsh Open Space, Цетињска 15, локал 23. Са децом ће се дружити аниматори, а очекују их забава, квизови, асоцијације, цртање, поклони и још много тога!
Пријава: Путем Фејсбук групе: Дневник шоњавка фан-клуб
Или на телефон 064 995 10 30
*Број места ограничен

Више о серијалима књига: Одмах пошто је објављен, 2007, Дневник шоњавка постао је најчитанија дечја књига у Америци, а већ наредне године више од 100 000 примерака штампано је само у САД. Убрзо Шоњавко постаје хит и у остатку света, а до сада је објављен у преко 50 земаља.
Овај серијал дечјих књига број је један на листама које објављују USA Today, Wall Street JournalPublishers Weekly and New York Times,
и шестоструки је добитник дечјих награда у организацији канала Nickelodeon.
Џеф Кини, аутор Шоњавка, одабран је у избору часописа Time за једног од 100 најутицајнијих људи на свету.
По књигама Дневник шоњавка снимљена су 3 филма, а четврти баш данас стиже у америчке биоскопе.
Издавачка кућа Дерета објавила је 9 наставака Дневника шоњавка, а у припреми су и остали.
Дневник шоњавка није класичан стрип, али ни књига, већ нешто између, тачно по мери данашњег детета. Брз, динамичан и духовит, Дневник шоњавка садржи пуно илустрација и гегова, што непогрешиво привлачи пажњу деце, а савремени, интелигентни хумор, нарочито је привлачан деци у раном пубертету.
Јунак овог серијала је дечак Грег Хефли, који на свом путу одрастања наилази на многобројне препреке. Он није савршен већ обичан дечак, са уобичајеним проблемима, а због начина на који описује своје догодовштине, књига је подједнако забавна и одраслима. Грегове авантуре помогле су милионима деце да се идентификују с њим и схвате да је свако посебан на свој начин.

Извор: Дерета

Затворено за коментаре.