Конкурс за децу – Шта је то Филхармонија?

Уобичајен

foto Marko Djokovic/

Београдска филхармонија најавила је конкурс за децу за најбоље литерарне радове на тему “Шта је то Филхармонија?”
Конкурс ће бити отворен од 1. априла до 13. јуна 2017.
Конкурс је најавио директор Београдске филхармоније Иван Тасовац:
“Како време пролази, све сигурнији да су образовни програми Београдске филхармоније заправо намењени нама маторцима, а да су клинци најкреативнији професори какве смо само могли да пожелимо.
Захваљујући нашим најмлађим гостима, већ смо имали част да присуствујемо академским расправама о томе да ли се каже контрабас или ‘контрабус’; научили смо да се гудачки инструменти деле на виолине, ‘дебеле виолине’ и ‘виолинетине’. Утврдили смо чињеницу да се на њима звук производи гудалом, за разлику од дувачких инструмената, који се, потпуно логично, свирају ‘дувалом’.
Како је још Лењин говорио: ‘Учити, учити и само учити’, озбиљно желимо да наставимо да учимо од наших малих другара, који неретко доводе и своје васпитачице, учитељице и родитеље на наше концерте.
Урадићемо све што је до нас да нам што чешће долазе у госте и да никада не забораве да музика коју свира филхармонија, може бити и смешна и страшна. Као и цртаћи или књиге које смо некада волели”.
Позив је упућен ђацима од I до IV разреда који треба да пошаљу своје литерарне радове на тему “Шта је то Филхармонија?”
Конкурс траје од 1. априла, Дана шале, до 13. јуна, када почиње распуст.
“Нека такви буду и ваши радови – весели и радосни! Узгред буди речено, 13. јуни је и дан када је основана Београдска филхармонија 1923. године. Оснивање је оснивање, али распуст је распуст”, навео је Тасовац.
Почетком нове школске године најбољих 500 радова биће награђено “филхармонијским ранцем” у којем ће се, поред осталих изненађења, наћи и “Мој први CD класичне музике”, у издању и извођењу Београдске филхармоније.
“До сада смо већ сазнали нпр. да је Филхармонија ‘град који има много инструмената’, као и да су ‘контрабас и виолончело – мама и тата, а виола и виолина – брат и сестра’.
Радујемо се што ћемо кроз радове наших малих другара научити још пуно тога. И радујемо се свим нашим будућим сусретима и заједничком уживању у музици”, навео је Тасовац.

Извор: SEEcult.org

Затворено за коментаре.