MBot роботи стижу у школе!

Уобичајен

Стручно усавршавање наставника за коришћење mBot робота као наставног средства, за наставнике из 81 основне школе у Србији, које су у првом кругу укључене у акцију КОДиграње биће одржане од 20. до 23. фебруара у Новом Саду, Сремској Митровици, Краљеву, Крагујевцу, Нишу, Неготину и Београду.
У првом кругу акције, обукама ће присуствовати укупно 112 наставника из 60 места у Србији које ће програмери из Центра за креативно размишљање Кликер обучити како да уз помоћ mBot робота своје ђаке науче да кодирају/програмирају.

Одмах по завршетку обуке, наставницима из 81 основне школе биће уручено по 5 mBot робота, који су донација за њихову установу. Током марта биће организована обука и дистрибуција робота за наставнике из још 50 основних школа које су се пријавиле за учешће у програму Битка за знање. До краја школске године биће организована и два такмичарска кола КОДиграња, са одржавањем финалног дела такмичења током јуна у Београду. Прва три најуспешнија тима за своју школу обезбедиће још напреднију ИТ опрему, како би стечена знања подигли на виши ниво.
Списак свих школа које су у првом кругу примљене у програм, чији ће наставници похађати обуку и којима ће бити донирано по 5 mBot робота, уз помоћ којих ће основци од 5. до 8. разреда учити програмирање можете погледати ОВДЕ.

У акцији КОДиграње учествује и наша школа!

Извор: Од књиге до душе

Затворено за коментаре.