Ноћ позоришта

Уобичајен

plakat-b2-opstine

У суботу, 19. новембра 2016. године, седам европских земаља организује манифестацију „Ноћ позоришта“.

У 30 установа културе (позоришта, културни центри, студентски културни центри, музеји, библиотеке, и др), у 17 градова Републике Србије биће одржано 40 представа и 10 пропратних садржаја (перформанси, музички догађаји, музејске поставке, радионице, изложбе, и сл).

Програми поводом манифестације „Ноћ позоришта“ одржаваће се у периоду од петка, 18. новембра до недеље, 20. новембра.

У Републици Србији се међународна манифестација „Ноћ позоришта“ одржава по шести пут, у оквиру међународне мреже “Европска позоришна ноћ (European theatre night).

Од 2011. године, од када је покренута манифестација „Ноћ позоришта“ у Србији до данас, укупно је учествовало 57 градова са преко 250 различитих програмских садржаја (представе, радионице, изложбе, и др.) у организацији преко 130 установа културе.

Европска позоришна ноћ“ (European theatre night) је међународни пројекат покренут 2008. године са циљем да се директно подстакне драмско и глумачко стваралаштво на простору читаве Европе и приближи култура широј јавности. Од почетка па до данас манифестација се одржала и одржава сваке године у Хрватској, Србији, Белгији, Чешкој, Словачкој, Аустрији, Словенији, Босни и Херцеговини, Бугарској, Црној Гори, Словенији и Мађарској.

Извор: Табла

Затворено за коментаре.