61. међународни београдски сајам књига „Књиге у руке“

Уобичајен

sajamknjiga2016_iran_200

„Књиге у руке“ слоган је 61. Међународног београдског сајма књига, који се одржава од 23. до 30. октобра. На најрепрезентативнијој књижевној манифестација у овом делу Европе учествује више од 450 директних излагача, од којих четрдесетак долази из иностранства.

У истом термину, тачније последњих пет дана – од 26. до 30 октобра, упоредо са сајмом књига одржавају се још три манифестације Београдског сајма – 47. Међународни сајам опреме и средстава за савремену наставу „Учила“, Сајам образовања „Звонце“ и Сајам информисања, комуникација и маркетинга „Медиа маркет“.

Током осам сајамских дана представиће се највећи домаћи и бројни инострани издавачи и писци. Публику очекује представљање целокупне овогодишње домаће издавачке продукције, бројне премијере, промоције, дискусије и предавања о књижевности, издаваштву, актуелном друштвеном тренутку и обележавању јубилеја.

Поред свеобухватног представљања Ирана, културе и књижевности земље која је овогодишњи почасни гост, посетиоце очекује и веома богат пратећи програм. У оквиру њега биће представљена нова издања, организовани сусрети и разговори писаца и издавача са читаоцима, књижарима, библиотекарима и посетиоцима из земље и иностранства.

Међу иностраним учесницима на овогодишњем Сајму књига биће писци и издавачи из Анголе, Белорусије, Босне и Херцеговине, Индије, Израела, Мађарске, Јапана, Кине, Републике Српске, Русије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и других земаља.

Београдски сајам већ сада може да најави учешће Захара Прилепина, Ерленда Луа, Вила Фирта, Свејна Мененсланда, Ведране Рудан, Александра Мекол Смита, Пан Бујукаса, Александре Потер, Миленка Стојичића, Румјане Еберт, Антона Холцера, Маркете Хејкалове.

Сајам књига увеличаће бројни програми за децу, али и бројне изложбе посвећене књижевном стваралаштву.

Школски дан је, већ уобичајено – четвртак. Ове године то је 27. октобар, а намењен је организованим посетама ученика, наставника, школских библиотекара, студената и професора. Издавачи за школски дан припремају садржајан програм намењен старијим и млађим школарцима, као и њиховим учитељима и предавачима.

Сервисне информације

На дан отварања, 23. октобра и у петак, суботу и недељу – од 28. до 30. октобра, радно време Сајма књига је од 10 до 21, а од понедељка до четвртка, од 24. до 27. октобра, Сајам ће за посетиоце бити отворен од 10 до 20 часова.

Цена појединачних улазница је 250 динара, а за групне посете улазнице коштају 150 динара по особи.

Извор: Београдски сајам књига

Затворено за коментаре.