Конкурс шестог међународног фестивала поезије и кратке приче деце и младих „Јанош Сивери“

Уобичајен

janos-siveri-300x229

Ко може конкурисати?
Конкурисати могу и учесници и учеснице који су већ добијали награде наших фестивала, или неких других конкурса, наравно и они који нису никад добили неку награду. Једна особа може конкурисати и у категорији поезије и кратке приче, ако их пише.

Који се радови шаљу?
Учесници шаљу радове на слободне теме – до 3 песме, до 3 кратке приче. НЕМОЈТЕ СЛАТИ ВИШЕ ОД 3 ПЕСМЕ, ОД 3 КРАТКЕ ПРИЧЕ, БОЉЕ СЕ ПОТРУДИТЕ ДА УДЕСИТЕ, НАПИШЕТЕ И ПОШАЉЕТЕ НАЈБОЉЕ, НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕ РАДОВЕ. Радове учесници шаљу на свом језику. Потребно је код слања радова назначити којој категорији учесник припада, и уз послани рад/радове написати кратку биографију.

До када треба послати радове?
Радове треба послати до 25. МАРТА 2016. године.

Е-мејл адреса за слање радова:
sskkonkursifestivala@gmail.com

Које су категорије?
Категорије међународних фестивала Сцене свих креативних су: основци поезија, основци кратке приче, средњошколци поезија, средњопколци кратке приче, кратке приче, у категорији до 30 година поезија,у категорији до 30 година кратке приче.

Када и где ће се одржати додела награда?
Додела награда Седмог међународног фестивала поезије и кратке приче деце и младих „ЈАНОШ СИВЕРИ“ ће се одржати у првој седмици априла 2016. године у Градској библиотеци „Стеван Сремац“, Народних хероја 5, код главне поште, у Новом Саду, уз одговарајући програм с наступом присутних песникиња и песника, књижевница и књижевника.

Да би се неговало књижевно стваралаштво деце и омладине, и да би се сачувала успомена на једног од највећих мађарских песника у Војводини, Србији и у бившој Југославији, Јаноша Сиверија (рођеног у Музњи 1954. године, који је живео у Новом Саду и Темерину), расписује се Конкурс ШЕСТОГ међународног фестивала поезије и кратке приче деце и младих „ЈАНОШ СИВЕРИ“ према идеји и иницијативи Стојана Симића Крпице, уз подршку мр Јована Михајила (постумно из захвалности )мр Нере Легац као жирија, и Звездане Симић, као техничке помоћи од раније.

Немања Арсовић и Катарина Крсмановић воде фестивале од децембра 2015 год. Они такође раде потпуно бесплатно, у организацији Сцене свих креативних. НАГРАДЕ МЕЂУНАРОДНИХ ФЕСТИВАЛА ПОЕЗИЈЕ И КРАТКЕ ПРИЧЕ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ СЦЕНА СВИХ КРЕАТИВНИХ НИСУ ВЕЗАНЕ ЗА НОВАЦ, не може их свако добити, и престижне су. Захваљујемо се песникињама и песницима, писцима и књижевницима што нам дарују књиге које дајемо као награде уз диплому.

Извор: Конкурси региона

Затворено за коментаре.