Фото конкурс „Чуда су свуда“

Уобичајен

222

Да ли сте их видели у ваздуху, како струје ветром око вас? Пронашли сте чуда под водом, тамо где се нико није усудио да зарони? Или вас је чудо пак затекло овог јутра на прозору, са првим зрацима сунца? Ваше мало постаје велико светско чудо тек када се подели са другима!
Европска култура се не може замислити без науке. О томе није довољно само говорити, неопходно је и показати – фотографисати и поделити.

Србија је једна од земаља чланица које активно учествују у Европском научном фото конкурсу 2015 организованом од стране online енциклопедије Wikipedia и њиховог складишта медија Wikipedia Commons. Фестивал науке је успоставио сарадњу са овим такмичењем и представља координатора за Србију, са фото конкурсом ”Чуда су свуда”, који се реализује у сарадњи са Танјугом. Фотографије које ће бити послате на фото конкурс Фестивала науке ”Чуда су свуда” учествују и на Wikipedia Commons Европском Научном Фото конкурсу 2015. Ово је први научни фото конкурс ове врсте организован у Европи.

Европски научни фото конкурс 2015. састоји се из два нивоа: локално такмичење сваке земље чланице која активно учествује и међународно такмичење.

Паралелно ће се одвијати и гласање на званичној Facebook страници “Фестивал науке”, где ће се доделити награда публике за фотографију са највећим бројем гласова.

Фестивал науке ће одабрати 12 најбољих фотографија које ће се наћи у календару Фестивала науке за 2016. годину. Сви заинтересовани који пошаљу фотографију Фестивалу науке учествују у Wikipedia Commons Европском Научном Фото конкурсу 2015 а Фестивал науке као локални главни координатор изабраће најбоље фотографије из Србије.

Више детаља о фото конкурсу и пропозицијама можете наћи и на адресама:

https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:European_Science_Photo_Competition_2015/Participation

https://commons.wikimedia.org/wiki/Campaign:espc-rs

Пропозиције:

Свака научна фотографија мора да садржи опис предмета фотографије.
Право на учествовање имају како научници и аматери фотографи, тако и професионални фотографи, који се баве микро и макро фотографијом, као и фотомикрографијом.
Број радова по учеснику је неограничен.
Фотографију мора послати аутор фотографије.
Фотографија мора бити послата као слободна лиценца, у оквиру CC-BY-SA 4.0, CC-BY 4.0 или CC0 1.0 .
Фотографије треба да имају 4 мегапиксела или више. Уколико имате мање фотографије, могуће решење је колаж.
Конкурс је отворен до 31. новембра.

Извор: Фестивал науке

Затворено за коментаре.