Акција Поште Србије “Пиши Деда Мразу”

Уобичајен

pisi-deda-mrazu

Поводом обележавања новогодишњих и божићних празника и у духу друштвено одговорне праксе, Јавно предузеће „Пошта Србије” 13. пут организује акцију за малишане „Пиши Деда Мразу” и позива децу узраста до десет година из целе Србије да од 2. новембра до 4. децембра пишу свом омиљеном деки.
У писма малишани могу да спакују своје песме, приче, догодовштине, цртеже, жеље, поруке и слично. Деда Мразу могу да пишу појединци, а могу и заједно читава одељења или васпитне групе.

На сваком раду треба обавезно написати име и презиме аутора, адресу, годину рођења и број телефона.

Препознатљив симбол поштанског саобраћаја је свакако писмо, а његово полазиште и извориште у исто време је писменост. Циљ акције „Пиши Деда Мразу” је да се деци дочара свет писама и честитки, као и да их подстакне на стваралаштво, креативност и маштовитост и охрабри да уз игру и забаву негују културу писане комуникације и богате матерњи језик, будући да су писма одувек била одраз знања и доброг владања.

На адресу Поште Србије током ове акције сваке године пристигне више хиљада дечијих радова, при чему у неким ковертама буде на десетине песама и цртежа из читавог одељења или васпитне групе. Прошле године оборен је рекорд јер је Деда Мразу писало 13.964 малишана из читаве Србије.

Радове, уз назначени контакт и датум рођења, слати на адресу: Поштански фах 900, 11000 Београд 6, новогодишња акција „Пиши Деда Мразу”.

За оне најкреативније припремљене су награде и у појединачној и групној конкуренцији.

Затворено за коментаре.