Конкурс за кратку причу – MODS i ChildPact

Уобичајен

kratka prica

Отворени клуб, Мрежа организација за децу Србије – MODS и ChildPact расписују конкурс за кратку причу.

Јунаци кратке приче треба да буду деца и млади који су на различите начине искључени из живота заједнице, у неравноправном положају су у односу на своје вршњаке, налазе се на маргинама друштва, изложена су сиромаштву, дискриминацији, насиљу, немају приступ квалитетном образовању, ускраћена су за социјалну и здравствену заштиту. Неки од тих малих јунака живе и раде на улици, неки су далеко од свог дома, неки су одвојени од родитеља, док су неки са нама у школским клупама. Или нису, а могли би. Иако су ту, око нас, са нама, већина је невидљива и без гласа. А могли би да испричају своју причу и да нам кажу много, о себи, али и нама, нашем свету и приликама. Јавите се, поделите са нама делић тих неиспричаних прича.

Услови конкурса:

Прича треба да буде истинита. Имена јунака приче могу бити измењењена. У случају да прича уђе у најужи избор, потребно је да писац документује истинитост приче.

Прича треба да има до 1000 речи, фонт Times New Roman, величина фонта 12.

Прича се шаље у електронском облику на е-маил адресу storytellingserbia@gmail.com

Конкурс је отворен од 30. маја 2015. до 30. августа 2015.

Најбоља прича биће новчано награђена износом од 12000 РСД.

Конкурс је отворен у оквиру пројекта „Глас младих“ (Young With a Voice) који спроводи Друштво за развој деце и младих – Отворени клуб у партнерству са мрежама и представницима мрежа организација за децу из Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије и са Косова* и у сарадњи са Child Pact регионалном мрежом за заштиту деце, а уз подршку Европске Комисије.

Извор: Мрежа организација за децу Србије

Затворено за коментаре.