Конкурс 2. међународног фестивала „Жарко Аћимовић“

Уобичајен

Да би се неговало књижевно стваралаштво деце и омладине, и да би се сачувала успомена на једног од српских песника, књижевника у Војводини и Србији, ЖАРКА АЋИМОВИЋА (рођеног 1931. године у Петровцу код Ђаковице на Косову и Метохији, који је живео у Новом Саду), расписује се конкурс 2. међународног фестивала поезије и кратке приче деце и младих „ЖАРКО АЋИМОВИЋ“ према идеји и иницијативи Стојана Симића Крпице, уз подршку мр Јована Михајила (постумно из захвалности) мр Нере Легац као жирија, и ма Звездане Симић, као техничке помоћи, који сви раде потпуно бесплатно, у организацији Сцене свих креативних. НАГРАДЕ МЕЂУНАРОДНИХ ФЕСТИВАЛА ПОЕЗИЈЕ И КРАТКЕ ПРИЧЕ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ СЦЕНА СВИХ КРЕАТИВНИХ НИСУ ВЕЗАНЕ ЗА НОВАЦ, не може их свако добити, и престижне су. Захваљујемо се песникињама и песницима, писцима и књижевницима што нам дарују књиге које дајемо као награде уз диплому.

Које су категорије?

Категорије међународних фестивала поезије и кратке приче Сцене свих креативних су основци поезија, основци кратке приче, средњошколци поезија, средњошколци кратке приче, у категорији до 30 година поезија, у категорији до 30 година кратке приче.

Који се радови шаљу?

Учесници шаљу радове на слободне теме – до 3 песме, до 3 кратке приче. МОЛЕ СЕ УЧЕСНИЦИ ДА НЕ ШАЉУ ВИШЕ ОД 3 ПЕСМЕ И/ИЛИ 3 КРАТКЕ ПРИЧЕ, ВЕЋ ДА СЕ ПОТРУДЕ ДА УДЕСЕ, НАПИШУ И ПОШАЉУ НАЈБОЉЕ, НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕ РАДОВЕ. Радове учесници шаљу на свом језику. Потребно је код слања радова назначити којој категорији учесник припада, и уз послани рад/радове написати кратку биографију.

До када треба послати радове?

Радове треба послати до 25. ЈУЛА 2015. године.

Која је емаил адреса за слање радова?

stojan.simic.krpica@gmail.com

Када и где ће се одржати додела награда?

Додела награда 2. међународног фестивала поезије и кратке приче „Жарко Аћимовић“ ће се одржати у градској библиотеци „Стеван Сремац“, Народних хероја 5, код главне поште, у Новом Саду првог петка у ОКТОБРУ 2015. године (због летњег рада библиотеке), уз одговарајући културно-уметнички програм с наступом присутних песникиња и песника, књижевница и књижевника. Обавештење о додели награда биће објављено дан раније.

У организацији Сцене свих креативних, одржава се 2. међународни фестивал поезије и кратке приче деце и младих „Жарко Аћимовић“.

Затворено за коментаре.