Фестивал књиге ČitamЧиташ и ове године расписује фото-конкурс!

Уобичајен

citam-citas

Фестивал књиге ЧитамЧиташ и ове године расписује фото-конкурс!
Конкурс је отворен до 07. јуна 2015. године.

Право на учешће имају сви: професионални фотографи и аматери, одрасли и деца, из Србије и региона.

Тема овогодишњег фото конкурса је илустрација књижевног дела по избору. Можете фотографисати све оно што вас подсећа на одређену књигу или њен одломак, песму, бајку, причу. Уз фотографију потребно је послати и кратко образложење (до 300 карактера) у коме ћете објаснити између осталог и о ком књижевном делу је реч.

Фотографије се шаљу у електронском формату, минималне димензије до 3000px по дужој страни.

Како се пријавити:
Аутори фотографија треба да пошаљу:
1. Максимално три ауторске фотографије,
2. Кратак текст о томе на који начин фотографија представља илустрацију књижевног дела (за сваку фотографију),
3. личне податке (име и презиме, назив фотографије, контакт телефон и е-маил)
на адресу citamcitas@hotmail.com.
Пристигли радови који не буду испуњавали услове, или радови пристигли након 07. јуна, неће бити узети у разматрање!

Пристигле радове најпре ће оценити жири у саставу: Срђан Вељовић (фотограф), Лука-Стрика (фотограф), Маја Ћирић (историчар уметности и независни кустос), Данка Нинковић Славнић (предавач сарадник на предмету Фото новинарство ФПН БУ), Александар Стаменковић (фотограф) и организациони тим фестивала ČitamЧиташ.
Фотографије које уђу у ужи избор ће бити штампане и изложене на фестивалу књиге ČitamЧиташ, 13. и 14. јуна 2015. године на Косанчићевом венцу у Београду. На фестивалу ће сви посетиоци имати прилику да гласају за фотографију која им се највише допала. Након завршетка гласања победницима ће бити уручене награде.

Трећи по реду фестивал ČitamЧиташ одржава се 13. и 14. јуна на локалитету страдале библиотеке на Косанчићевом венцу. Фестивал је посвећен књизи и има за циљ чување, рехабилитацију и популаризацију књиге као медија. Одржава се у оквиру удружења Европа Ностра Србија, а подржавају га Министарство културе и информисања, Секретаријат за културу Града Београда и Народна библиотека Србије.

Затворено за коментаре.