61. изложба ликовних радова деце Србије и 13. међународна изложба дечјих радова

Уобичајен

Тема: Кретање

Токови линија, облика и боја говоре о животу и доживљајима као појавама које покрећу природне силе и слике света, у којем све врви и све је у неком живом односу. Различити карактери и линеарни токови сведоче о кретању као универзалној појави. Боје, облици и линије које се губе у брзим спиралним токовима, изражавајући утисак кретања као динамичну енергију живих слика. Покренуте неком силином, на све стране могу се кретати линије, боје и облици у простору, или се неочекивано сусретати у њему. Са дубоким интересовањем и радозналошћу, размишљајмо о живој енергији која одражава и покреће свет, јер у њој пулсира живот, кроз неправилне, закривљене форме, као могуће путање наших идеја.

Просветни саветник ШУ НовиСад

Димитрије Коларевић

 

Конкурс фотографије “Кретање

Тема овогодишње изложбе је и тема за КОНКУРС ФОТОГРАФИЈЕ (ове године расписан четврти пут), у нади да ће ученици основних и средњих школа бити мотивисани да се изразе кроз овај медиј. Фотографије ће оцењивати стручни жири. За конкурс важе исти услови као и за све остале конкурсе у овом проспекту.

Радове слати до 31. октобра 2015. године на адресу Центра за ликовно васпитање.

Услови конкурса:

На конкурсима могу учествовати сва деца предшколских установа, основних и средњих школа, преко установа или индивидуално. Радови се не враћају него остају у збирци Центра за ликовно васпитање. Молимо вас да не шаљете радове који садрже органске материје (плодови природе, зачини…). Организатор задржава право да радове користи за друге непрофитабилне изложбе, у добротворне сврхе и да их репродукује у штампи.

Адреса Центра је:

Цвећарска 22, 21000 Нови Сад, тел. 021 541 052, 063 1074771

clikvasp@gmail.com

www.likovnicentardece.org

Радове послате у ролни жири неће узимати у обзир.

Молимо вас да на полеђини сваког рада читко, штампаним словима испишете следеће податке:

-име и презиме детета, разред,

-назив школе

-место и поштански број

-име и презиме ликовног педагога

-контакт телефон или електронска пошта

Затворено за коментаре.