XVII међународни ликовни конкурс Радост Европе

Уобичајен

dkcb-logo

Секретаријат за културу Града Београда и Дечји културни центар Београд расписали су XVII међународни ликовни конкурс „Радост Европе“ којим позивају децу и младе ликовне ствараоце из целог света да својом богатом палетом улепшају међународну манифестацију Радост Европе.

На конкурсу могу да учествују појединци, предшколске установе, школе, дечји ликовни атељеи, дечји културни центри и сличне дечје установе и асоцијације.

Право учешћа имају сва деца света од 4 до 18 година.

Избор теме се односи на појмове „Речника пријатељства“ који је поводом одржавања првог Сусрета деце Европе сачинио један од најзначајнијих српских књижевних стваралаца за децу Душко Радовић. За “Речник пријатељства”, који већ 46 година представља универзалну тему, Радовић је изабрао 15 “најлепших” речи за децу: дете, Европа, хлеб, игра, књига, љубав, мајка, мир, отац, песма, пријатељ, птица, радост, слобода, сунце.

Техника рада је потпуно слободана.

Радови не смеју бити опремљени, нити урамљени, а због могућности оштећења неће се примати скулптуре, керамика, мозаик и радови рађени у сличним техникама.

Формат радова је А3 (297 x 420 мм).

Радови морају бити оригинални и рађени самостално, настали у 2014. или 2015. години и не смеју бити раније излагани на другим међународним конкурсима и изложбама.

Индивидуални учесници могу да пошаљу један рад, а установе и асоцијације до 20 радова различитих аутора.

Приспели радови неће бити враћани.

Рок за приспеће радова је 1. јул 2015. године.

Радове треба слати на адресу: Дечји културни центар Београд, Таковска 8, 11 000 Београд, Србија.

Награде:

Стручни жири ће одабрати радове за излагање и доделити награде у појединачној и групној конкуренцији, у пет старосних категорија:
I категорија обухвата децу узраста 4, 5 и 6 година
II категорија обухвата децу узраста 7, 8 и 9 година
III категорија обухвата децу узраста од 10, 11 и 12 година
IV категорија обухвата децу узраста од 13, 14 и 15 година
V категорија обухвата децу и младе узраста од 16, 17 и 18 година

Жири ће доделити и већи број похвала.

Биће додељена посебна признања ликовним педагозима за иновативне методичке приступе неговању и развијању дечјег ликовног стваралаштва.

Првонаграђени у појединачној конкуренцији у свих пет категорија биће гости Београда и Међународног сусрета деце Европе „Радост Европе“ у периоду од 2. до 5. октобра 2015. године о трошку организатора, а награде ће им бити свечано уручене на отварању изложбе, која ће се одржати 2. октобра.

Трошкове пута сносе награђени.

Додатне информације могуће је добити од уреднице ликовног конкурса Лидије Сеничар (+381 11/ 32 32 043, 32 42 011, lidija.senicar@dkcb.rs)

*У ПРИЛОГУ: Формулар за пријављивање

Извор: SEEcult

Затворено за коментаре.