11. дечји међународни фестивал „Креативна чаролија“

Уобичајен

kreativna carolija

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и УГ „Креатива-креативно образовање“ из Бање Врујци у сарадњи са Институтом за креативни развој младих из Словеније објављују наградни конкурс поводом 11. међународне смотре дечјег стваралаштва.

Литерарни конкурс за најбољи поетски и прозни рад:

„Све дечје стазе воде од игре до слободе“  (пожељно је да се радови шаљу и у електронском обликунајуспешнији литерарни аутори биће похваљени, чиме ће стећи право учешћа на 11. међународном фестивалу „Креативна чаролија“)

Ликовни конкурс за најбољи  ликовни рад (користити искључиво сликарске технике):

„Све дечје стазе воде од игре до слободе“ (Радове можете слати поштом или електронским путем на  ФБ групу „Све дечје стазе воде од игре до слободе“;  Уколико радове шаљете електорнским путем, будите спремни да исте пошаљете поштом уколико  уђу у ужи избор; Пристигли радови остају својина организатора који задржава право да их користи и у друге непрофитабилне сврхе; Најуспешнији ликовни аутори биће похваљени чиме ће стећи право учешћа на 11. међународном фестивалу „Креативна чаролија“)

Драмски конкурс за најбољи дечји позоришни комад:

„Све дечје стазе воде од игре до слободе“ (Аматерске снимке позоришних представа у трајању од 8-10 минута шаљите најкасније до 20. фебруара. Одабране позоришне групе представљаће своју школу  на такмичењу за најбољу дечју представу 24. априла 2015. у Мионици)

Филмски конкурс за најбољи дечји кратки филм:

„Све дечје стазе воде од игре до слободе“  (Обрадити тему у форми кратког филма у трајању до 4 минута;  Филм може да буде снимљен мобилним телефоном или камером; Mожете користити Windows Movie Maker; Пожељно је да са видео клипом буде комбинован текст, слика, звук; Сви клипови морају имати исти назив: „Све дечје стазе воде од игре до слободе“; Учешће је појединачно, искључиво један аутoр-један филм; Аутор клипа има ментора који одговара за аутентичност филма.)

Ко може учествовати на конкурсу? 

На конкурсу могу учествовати деца узраста 7-15 година из целог света.

Како послати радове?

Дечје позоришне представе слати поштом у ДВД формату до 20. фебруара 2015.

Дечје кратке филмове поставити на Youtube најкасније до 20. фебруара 2015.

Литерарне радове до 20. фебруара 2015. слати поштом, обавезно одштампане у пет примерака.

Ликовне радове можете слати, до 20. фебруара 2015, и  електорнским путем на ФБ групу „Све дечје стазе воде од игре до слободе“, али оне који буду ушли у финале биће потребно послати и поштом.

Индивидуални учесници могу да пошаљу један рад, а установе и асоцијације до 20 радова различитих аутора у категорији ликовних и до 10 у категорији литерарних радова.

Шта сваки рад мора да садржи?

Сви радови  треба да садрже пуну адресу аутора, име наставника, мејл школе, наставников контакт телефон и имејл адресу.  (Радови са непотпуним, нечитким подацима и без контакт телефона и  имејл адресе,  школе или наставника, неће се вредновати).

Похваљени ученици биће благовремено обавештени и позвани да учествују  на 11. међународном фестивалу „Креативна чаролија“, 17-18. априла 2015када ћемо прогласити и наградити  победнике у свим категоријама.

Дођите 17. априла 2015. у Бању Врујци и Мионицу и постаните део Креативне чаролије“.

Контакт:

Aдреса: УГ КРЕАТИВА, Бања Врујци бб, 14 243 Горња Топлица (Попадић)

Телефон: 062/8077-389, 062/8077-400, 062/8077-387

Имејл: kreativnacarolija@gmail.com

www.decjisaborvrujci.wordpress.com

www.carobnoselo.co.rs

www.kreativnacarolija.wordpress.com

11. дечји међународни фестивал „Креативна чаролија“ – pdf

The 11th Creative magic – pdf

Затворено за коментаре.