Немања Савић (5/4) – прва награда на 6. међ. фестивалу поезије и кратке приче деце и младих „Станислав Препрек“

Уобичајен

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Да би се неговало књижевно стваралаштво деце и омладине и да би се сачувала успомена на Станислава Препрека, једног од највећих хрватских песника, књижевника (рођеног у Шиду 1900. године, који је живео  у Петроварадину), у организацији Сцене свих креативних, одржава се 6.  међународни фестивал поезије и кратке приче „СТАНИСЛАВ ПРЕПРЕК“ за децу, средњошколску, студентску и омладину до 30 година.

Жири фестивала радио је у саставу мр Јован Михајило (председник), постхумно, мр Нера Легац (члан) и Стојан Симић Крпица (члан). На конкурс је стигло неколико хиљада радова од више стотина аутора из земље и иностранства (махом из земаља бивше Југославије), из данашњег региона.

Немања Савић, ученик 5/4 одељења наше школе је на 6. међународном конкурсу поезије и кратке приче деце и младих „Станислав Препрек“ освојио 1. награду за кратке приче у категорији основаца.

Додела награда 6. међународног  фестивала поезије и кратке приче „СТАНИСЛАВ ПРЕПРЕК“ одржана је у Библиотеци „Стеван Сремац“ у Новом Саду,  у петак, 5.12.2014. године.

Резултати конкурса

Затворено за коментаре.