Писмо Деда Мразу које враћа у детињство

Уобичајен

Драги Деда Мразе, многи људи у мојој непосредној близини тврде да не постојиш, али ја се још увек сећам сваког пакетића који си ми оставио пред вратима кад сам била мала, иако си увек успевао да побегнеш кроз димњак пре него што бих ја изашла из своје собице. Још увек памтим разочарање те девојчице што не може лично да ти захвали за све поклоне које си јој донео – за све слаткише и играчке, јер шта би она више и могла да пожели?

my santa

 

Аутор: Јелена Костадиновић

ФОТО:  FreeChristmasWallpapers

И сада, двадесетак година касније, та девојчица саставља свој списак жеља за 2015. годину. Схватила сам да се моје жеље нису много промениле од тад, да још увек желим много чоколадица са лешником, вишњом или млечним пуњењем, да се још увек радујем играчкици коју ћу извући из Киндер јајета, да још увек прижељкујем разгледницу на којој ће писати „свим добрим девојчицама“.

Ипак, време је да те обавестим и да су се неке ствари промениле – молим те, ове године не заборави кафу, и то много кафе. Научници су доказали да смо ми писци, новинари, дописници и уопште аутори у успону зависници од тог црног напитка, јер како бисмо иначе држали очи широм отворене до касно у ноћ? И, молим те, да плата не касни, јер морам да платим кирију на време. Знам, знам да је економска криза, али вредно се радило, заслужили смо да отпутујемо негде за Нову годину.

На крају, Деда Мразе, моја жеља остаје апстрактна и нећу те молити ни за шта за себе лично (једино ако баш инсистираш да ми пред вратима оставиш још неку плишану играчкицу) – молим те да, иако је економска криза, доброј деци широм света поделиш поклоне. Молим те за осмехе на лицу својих најближих, много искрених загрљаја, топле испружене руке пријатеља и нежних пољубаца вољених. Молим те за много доброте, правог мира у свету, много разумевања, поштовања, среће и задовољства. Молим те само да награде уручиш онима који су их заслужили, да омогућиш нове могућности онима који их упорно траже, да прошириш видике онима који су одлучили да отворе очи и да у срца свих добрих људи усадиш спокој и љубав. Молим те да однесеш све негативне емоције и душевна стања (надам се да ће ирваси моћи да повуку толики терет, али молим те, објасни им колико је то неопходно и да је та жртва најплеменитије што су до сад урадили). Молим те, само, за малу промену. Распали жар у срцима људи, баш као што ћемо ми ватромет у поноћ! Покажи људима како се могу радовати и због ситница!

Ах, да, Деда Мразе, променила сам адресу, али не сумњам да ћеш се снаћи. Надам се да тај плишани меда неће залутати!

С љубављу и много вере,

Јелена Костадиновић

christmas_teddy_bear_257512

ФОТО: Crafthubs

Извор: iSerbia

Затворено за коментаре.