6. међ. конкурс поезије и кратке приче деце и младих „Станислав Препрек“

Уобичајен

У организацији Сцене свих креативних, одржава се 6. међународни фестивал поезије и кратке приче деце и младих „СТАНИСЛАВ ПРЕПРЕК“.

Које су категорије?

Категорије међународних фестивала поезије и кратке приче Сцене свих креативних су: основци поезија, основци кратке приче, средњошколци поезија, средњошколци кратке приче, у категорији до 30 година поезија, у категорији до 30 година кратке приче.

Који се радови шаљу?

Учесници/е шаљу радове на слободне теме – до 3 песме или 3 кратке приче.

УЧЕСНИЦИ/Е НЕ ТРЕБА ДА ШАЉУ ВИШЕ ОД 3 ПЕСМЕ ИЛИ 3 КРАТКЕ ПРИЧЕ, ВЕЋ ДА СЕ ПОТРУДЕ ДА НАПИШУ И ПОШАЉУ НАЈБОЉЕ И НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕ РАДОВЕ.

Радови учесника/ца могу бити написани на њиховом матерњем језику.

Потребно је код слања радова назначити којој категорији учесници/е припадају, и уз послати рад/радове написати кратку биографију (најбитније је написати где и када су се учесници/е родили/е, колико година имају, где живе, а средњошколци и основци треба да напишу у коју школу иду и ко им је ментор, ако га имају).

Учесници/е добијају награде за укупан број песама или крактих прича, у зависности од тога колико су песама или кратких прича послали. Радове не објављујемо у никаквим зборницима, нити часописима, учесници/е објављују своје радове где и кад хоће и могу. Потребно је у биографији, када учесници/е шаљу своје радове или објављују књиге, да тачно напишу ако су добили/е прву, другу или трећу награду, у којој категорији, и ког фестивала, нпр. друга награда за поезију 6.међународног фестивала поезије и кратке приче „Станислав Препрек“ у категорији средњошколаца. Није довољно написати да су учесници/е добили/е другу награду фестивала „Станислава Препрек“. Овим се спречава забуна и збрка у јавности.

До када треба послати радове?

Радове треба послати до 25. НОВЕМБРА 2014. године.

Која је е-mail адреса за слање радова?

stojan.simic.krpica@gmail.com

Када и где ће се одржати додела награда?

Додела награда 6. међународног фестивала поезије и кратке приче „СТАНИСЛАВ ПРЕПРЕК “ ће бити одржана почетком децембра 2014.године у градској библиотеци „Стеван Сремац“, Народних хероја 5, код главне поште, у Новом Саду, уз одговарајући уметнички програм с наступом присутних песникиња и песника, књижевница и књижевника. Обавештење о додели награда биће објављено дан раније.

Затворено за коментаре.