Фото конкурс „Дишите“

Уобичајен

545x400Удружење О3оне, у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине града Београда, организује фото-конкурс под називом „Дишите“. Ради се о конкурсу на тему екологије, који неће само посредно или непосредно утицати на размишљање о екологији, већ и повезати уметност са животном средином кроз филозофију културе живљења.

Конкурс је отворен за пријављивање од 24.10. до 07.11.2014. године. На конкурс могу да се пријаве сви пунолетни грађани, без обзира да ли им је фотографија занимање или хоби. Учесници се пријављују са највише два рада који треба да садрже две фотографије – диптих, које ће одговорити на задату тему: добри и лоши прикази из Ваше животне средине, који осликавају културу живљења у српској престоници.

Било би добро када би оно што видимо у Београду било само оно лепо – осмеси на лицима пролазника, цвеће у саксијама, очишћене улице, сунчани дани, музиканти на улицама окружени пубиком, пуне библиотеке, чисте реке, сунчани дани, деца на игралишту, ваздух, трава, залазак сунца… На жалост није тако… Много је тога што овај град окружује од чега желимо, а не можемо да побегнемо и мало шта можемо да урадимо по том питању – просјаци на улицама, болесни бескућници, ђубре на улици, свађе и препирка, туче и запуштени кошаркашки терени. Добро је да и даље постоје лепе ствари, али оне нас заправо само подсећају на то да постоје и ружне, исто колико и ружне треба да подстичу да размишљамо о оним лепим.

Да бисмо заиста живели у овом нашем сада и овде, да бисмо испунили своје дане па тиме и животе, треба да заиста гледамо, да заиста слушамо, да заиста пуним плућима удахнемо и издахнемо, да дишемо живот у Београду, пун смога, али и мириса ћевапа, пун дима, али и мириса липе, пун контраста што је његова можда највећа чар.

Баш ти београдски контрасти који нас окружују, са којима живимо, тема су овог конкурса. Тражимо фотографије које ће на прави начин бити цртице из живота у Београду, Вашег микро или макро окружења, кадрови и лепи и мање лепи из Ваше животне средине.

Радове треба слати на адресу konkurs@o3one.rs или на Instagram са hashtag-ом #o3dishi. Жири у саставу: Ивана Зарић, Небојша Бабић и Саша Прерадовић, донеће одлуку о победнику конкурса најкасније до 14.11.2014.

Награда је самостална изложба на тему животне средине у галерији О3оне.

Правилник конкурса погледајте ОВДЕ.

Затворено за коментаре.