Литерарни конкурс о Михајлу Пупину

Уобичајен

Mihajlo-pupinОбразовно-истраживачко друштво „Михајло Пупин“ и компанија Телеком Србија, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, расписали су литерарни конкурс за све основне и средње школе у Србији посвећен научнику Михајлу Пупину, у оквиру обележавања 160 година од његовог рођења и 90 година од када је за своју аутобиографију „Са пашњака до научењака“ добио Пулицерову награду.

Тема литерарног конкурса за основце је: „Мој сусрет са Михајлом Идворским Пупином“, док би средњошколци требало да одговоре на тему: „Михајло Идворски Пупин у сусрету са мном“. Заинтересовани ученици своје радове могу да пошаљу најкасније до 15. октобра 2014. године.

Циљ конкурса је да се покаже колико добар и снажан пример представља Пупиново дело данас, а не постоји прикладнији начин да се ово богато наслеђе оживи него у школама.

Детаљне пропозиције и упутства за слање, Министарство просвете проследило је свим школама, а компанија Телеком Србија припремила је вредне награде за најбоље радове. Текст конкурса можете да прузмете ОВДЕ.

Награде ће бити уручене на овогодишњем сајму књига, а најбољи радови биће уврштени и у сталну поставку виртуелног музеја Михајла Пупина на САЈТУ.

Извор: http://elementarium.cpn.rs/naucni-krug/literarni-konkurs-o-mihajlu-pupinu/

Затворено за коментаре.