Укључите се у Европску недељу програмирања!

Уобичајен

преузимањеЕвропска недеља програмирања (Europe Code Week) обележава се широм Европе од 11. до 17. октобра 2014. То је прилика да се што више ученика, наставника и родитеља окупи ради заједничког учења о програмирању, да стекну основне вештине из ове области и учествују у активностима које ослобађају креативност.

Програмирање је пресудно за разумевање начина на који користимо рачунар и све доступне алате. Основне вештине програмирања ће бити потрбне за многа занимања будућности а више од 90 одсто занимања у данашње време захтева одређана знања у области информационо-комуникационих технологија.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позива школе и друге организације да се укључе у ову манифестацију. Током Европске недеље програмирања у школама се могу организовати радионице на којима ће наставници који се баве програмирањем обучавати ученике, колеге, родитеље. На иницијативу наставника, радионице могу водити и родитељи који познају програмирање. Скупови се могу организовати и у сарадњи са локалним предузећима и невладиним организацијама. Такође, могу се организовати забавна такмичења, снимати догађаји и поделити искуство преко друштвених мрежа и других.

Више о догађају погледајте на http://codeweek.eu/.

Упутства и материјали се могу наћи на http://events.codeweek.eu/guide/.

Свој догађај у оквиру Недеље програмирања можете пријавити на мапи догађаја из области програмирања где је предвиђено место за Србију на http://events.codeweek.eu.

Друге догађаје можете пратити на Твитеру @codeWeekEU, ознака: #codeEU

Facebook: codeEU

Извор: http://www.mpn.gov.rs/vesti/1539-ukljucite-se-u-evropsku-nedelju-programiranja

Затворено за коментаре.