2015 International letter-writing competition for young people

Уобичајен

Међународно такмичење за младе у писању писма

resizedimage400264-upu-logo400

Изабрана тема такмичења за 2015. годину је: „Реците нам о свету у којем желите да одрастете“.

Миленијумски развојни циљеви Уједињених нација за период 2000-2015. се ближе крају, а свет се спрема да усвоји нова развојна начела за после 2015. године за даљи рад у областима где је велики напредак већ направљен – у образовању, смањењу сиромаштва, продужавању животног века и контроли болести. Од 2015. па надаље, настојаће се да се постигне „свет просперитета, једнакости, слободе, достојанства и мира“ и та развојна начела очекује се да буде усвојена од стране држава чланица УН на самиту у септембру 2015. Овај конкурс даје младима широм света прилику да се изразе у својим надама за свет у коме живимо, као и да изразе своја решења за проблеме и изазове са којима се суочава планета. Најбоље писмо из сваке земље мора се послати најкасније до 30. априла 2015. године.

Победници ће бити проглашени непосредно пре самита Уједињених нација у септембру 2015.

Писмо мора да буде откуцано на компјутеру и преведено на један од следећих језика: енглески, арапски, француски, португалски, руски и шпански.

За више информација погледајте овде!

2015 International letter-writing competition for young people

The theme selected for the 2015 competition is: „Tell us about the world you want to grow up in“.

The United Nations Millennium Development Goals for the period 2000-2015 are coming to a close and the world body is getting ready to adopt its post-2015 sustainable development agenda to further the tremendous progress already achieved in education, life expectancy, poverty reduction, and disease control.

From 2015 onwards, efforts will continue to achieve “a world of prosperity, equity, freedom, dignity and peace”, states the United Nations, which will propose an ambitious post-2015 sustainable development agenda that is expected to be adopted by UN member states at a summit in September 2015.

The UPU competition gives youth worldwide an opportunity to express themselves on their hopes for the world we live in, and the possible solutions they see to the issues and challenges facing the planet. The winners will be announced in 2015, just before the UN Summit.

The best letter from each country must be submitted no later than30 April 2015.

For more information on the competition, please consult the rules opposite.

Извор: http://www.upu.int/en/the-upu/international-letter-writing-competition-for-young-people/2015-competition.html

Затворено за коментаре.