„XVIII Канагава биенале“ – светска изложба дечје уметности

Уобичајен

header_logo-english

Јапанска асоцијација за прекоокеанску сарадњу (Japan Overseas Cooperative Association, JOCA) позива малишане узраста од 4 до 15 година да пошаљу свој рад на светску изложбу дечијих радова „XVIII Канагава биенале“.

Канагава префектура у Јапану започела је пројекат изложби „Канагава биенале“ 1979. године, међународне године детета Уједињених нација. Током 35 година рада, главни циљ изложбе није се мењао, а то је да промовише и помаже развој дечије креативности и снова и да им приближи значај разумевања других култура кроз уметност. Изложба се организује сваке друге године, прошлогодишња, седамнаеста по реду била је рекордна са 24.008 радова из 92 земље и региона.

Битни подаци:

Рок за пријаву је од 1. јула до 31. октобра 2014. године. Сви радови се морају слати редовном поштом (не дигитално) директно организатору. Уз рад, кандидат мора послати и апликациони формулар са сајта чија адреса је наведена у дну странице. Оцењивање радова почеће у јануару 2015. а победници ће бити одабрани до краја фебруара 2015. године. Радови се не враћају и постају својина Канагава префектуре.

Само деца узраста од 4 до 15 година (рачунајући 1. април 2014. године) могу се пријавити. Могу учествовати појединачно или као група. Радови настали сарадњом детета и старијих или детета и остварених уметника неће се узимати у разматрање.

Само дела на папиру ће бити прихваћена. Вајана, клесана, дигитална (ЦГ) и друга дела која нису на папиру неће се разматрати.

Тема је слободна. Од материјала може се користити: водене боје, уље, крејон, пастеле, колаж и сл. Лако ломљива дела, колажи од кварљиве хране или хране која привлачи инсекте (житарице) и сл. неће се разматрати.

Дозвољена максимална величина је 54 cm са 38 cm (dxv). Рад не сме бити већи од Ф8 формата.

Кандидати могу послати само један рад. Послати рад мора бити рад само кандидата или групе (који није настао ни у каквој форми сарадње са трећим лицима), не сме бити део збирке или серијала и важно је да није био на такмичењима.

Радови не смеју бити урамљени. Уљани радови могу бити насликани искључиво на платну.

Да бисте преузели пријавни формулар на енглеском језику, али и за све додатне информације на више светских језика, посетите сајт биенала на:

http://www.earthplaza.jp/biennial/English/

Затворено за коментаре.